Nieuws

Midwinterhoornwandeling ’t Slat op 8 december 2019

Op zondag 8 december 2019 organiseren de “Midwinterhoorn Bloazers ’t Slat” voor de tiende   keer in successie een midwinterhoornwandeling. Deze unieke “jubileum” wandeltocht start dit jaar vanaf “erve Huusken” aan de Spilmandijk 8 te Beltrum, starten kan tussen 10.30 en 13.00 uur.

De wandeltocht voor jong en oud voert door het authentieke natuurgebied rondom Beltrum. De route kent dit jaar twee afstanden, 7 & 15 kilometer. De ruim 40 “Bloazers” staan op willekeurige plekken langs de route en verblijden de wandelaars gedurende hun tocht met de zachte en karakteristieke tonen van de midwinterhoorn. Deelname aan de tocht kost € 3,50 per persoon, voor leden van de wandelbond zijn de kosten € 2,50 per persoon, uiteraard kunnen kinderen gratis deelnemen.

Een belangrijk onderdeel van de wandeltocht is de gezelligheid op het rustpunten en bij ’t Noasman waar de deelnemers bij een knus en knapperend houtvuur kunnen genieten van winterse versnaperingen. Bij het eindpunt van de route is er gelegenheid om gezellig na te praten en ambachtswerken te bewonderen die op traditionele wijze zijn vervaardigd. Ook aan de kleintjes heeft de organisatie gedacht; er is een springkussen aanwezig.

Midwinterhoornblazen is een traditie die vele honderden jaren geleden is ontstaan en na een periode van gestage achteruitgang sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw weer springlevend is. In de provincie Gelderland zijn circa vijf en twintig (25) midwinterhoorngroepen actief, die met veel inzet deze traditie beoefenen in de adventsperiode en bij allerlei gelegenheden van zich laten horen, zo ook tijdens de midwinterhoornwandeling het ’t Slat.

Wilt u meer informatie over de midwinterhoornwandeling stuur ons dan een berichtje,

e-mailadres is midwinterhoornbloazershetslat@upcmail.nl of raadpleeg facebook https://www.facebook.com/midwinterhoornbloazers.hetslat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.