Nieuws

“Midwinterhoornwandeling grootst door eenvoud”

Voor midwinterhoornbloazers ‘t Slat is dit samengevat een groot compliment van diverse wandelaars na een fantastisch verlopen midwinterhoornwandeling op zondag 10 december.

Meer dan 500 wandelaars en 63 bloazers en 38 vrijwilligers hebben er samen voor gezorgd dat het een heus midwinter spektakel werd….. Ook voor dit jaar staat er weer een fantastische tocht op het programma……….

De wandeltocht voor jong en oud voerde door het authentieke natuurgebied Het Slat. De route kende twee afstanden, 5, 10 en 15 kilometer. De “Bloazers” stonden op willekeurige plekken langs de route en verblijden de wandelaars gedurende hun tocht met de zachte en karakteristieke tonen van de midwinterhoorn. Deelname aan de tocht was gratis, maar een vrije gift werd door de organisatie zeer op prijs gesteld. Een belangrijk onderdeel van de wandeltocht was de gezelligheid op het rustpunten waar de deelnemers bij een knus en knapperend houtvuur kunnen genieten van winterse versnaperingen. Aan het eind van de route is er gelegenheid om gezellig na te praten en ambachtswerken te bewonderen die op traditionele wijze zijn vervaardigd. Het midwinterhoornblazen is een traditie die in de Achterhoek en Twente nieuw leven is ingeblazen. In de adventsperiode worden inmiddels op verschillende plekken, waaronder dus in Beltrum, wandeltochten georganiseerd waar de klanken van de midwinterhoorn te bewonderen zijn. Volgens overlevering zorgt het blazen op de midwinterhoorn voor verjaging van de boze geesten en begroeting van het nieuwe voorjaar.

Wilt u meer informatie over de midwinterhoornwandeling stuur ons dan een berichtje, e-mailadres is midwinterhoornbloazershetslat@upcmail.nl

Aansluitend aan het traditionele midwinterhoornbloazen zal rond de klok van vieren coverband Verdan het geheel muzikaal komen opluisteren.